Grottdykning (Caverndiver)

Se nästa tillfälle på kursschemat, eller anmäl ditt intresse via anmälningssidan.

Syfte:
Kan du se ljuset? Om du dyker i den ljusa zonen av en grotta och är i området nära grottöppningen där naturligt ljus alltid är synligt är du i ”cavernzonen”. Det är otroligt spännande att utforska hemligheter gömda i grottor och med cavernkursen får du grundkunskaperna och färdigheterna du behöver för att göra det på ett säkert sätt. Kursen ger dig behörighet att genomföra caverndyk till en maximal penetrationslängd av 40 m från ytan och inom cavernzonen. Utbildningen ger dig ovärderlig kunskap i säkerhetstänk och i utrustningskonfiguration för grottdykning.
Om detta inte skulle vara tillräckligt för dina äventyr så är detta grunden för att senare fördjupa dina kunskaper i Cave Diving.

Innehåll:
Kursen innefattar totalt ett pooldyk samt fyra utedyk och kursen genomförs under minimum 2 dagar. Du kommer att få lära dig om planering, organisation, tekniker, problem och risker vid grottdykning. Om utrustningskonfiguration, parkamratsmatchning av utrustning samt riktlinjer och om redundanta system. Stor vikt läggs vid praktiska övningar, avvägning och hantering av linrullar och förfarande för att undvika linseparation samt tillvägagångssätt för att ta sig fram i totalt mörker. Dykningen sker enligt 1/3 regel, max 40 m penetrationslängd och max 21 m djup.

Förkunskaper:
Open Water Diver certifierad, minimum 16 år.
Nitrox certifierad
24 loggade dyk
Utöver ovanstående rekommenderas att du är Peak Performance certifierad.

Pris: 3 895 kr

Se nästa tillfälle på kursschemat, eller anmäl ditt intresse via anmälningssidan.