Rädda våra hajar!
Våra hav töms på hajar p.g.a. oförsvarbar jakt på dess fenor och globalt överfiske! Som dykare och ”närmst allierad” måste vi agera och just DU kan spela en avgörande roll i att rädda våra hajar! Tillsammans kan vi skapa en kraftfull, kollektiv röst som leder till förändring och ny lagstiftning.
Underteckna AWARE petitionen nedan redan idag och gör DIN röst hörd!

 

 

Under hösten är det åter dags för Project AWARE
Även i år kommer vi att genomföra en miljödag på någon av våra lokala dykplatser. Exakt datum kommer att meddelas via vårt nyhetsbrev senare i höst. Alla, både dykare och ickedykare, är varmt välkomna att delta både på land och under ytan denna dag och vi kommer också enligt tradition grilla korv och lotta ut fina priser bland till alla som deltar.

Vi bidrar till ett renare vatten
Varje år anordnar Atlantis lokala Project A.W.A.R.E tävlingar som värnar om miljön i våra dykvatten. Alla är varmt välkomna att delta och hjälpa till att städa vår undervattensmiljö. Vi kommer att utse det mest underhållande/det mest udda fyndet och respektive vinnare får självklart pris. I projekt AWARE gör man en miljöinsats samtidigt som man har roligt och träffar andra dykintresserade.

Tänk på miljön och hur du påverkar den
Det är viktigt att du dyker hänsynsfullt i och vid känsliga marina ekosystem, t.ex. vid korallrev. Du måste vara medveten om var du har din utrustning och dina dykkamrater. Regelbunden dykning och fortsatt utbildning håller din dykning på en hög nivå. Tänk på att du skall visa respekt och förståelse för livet under vattenytan och att du påverkar livet där genom din närvaro. När du dyker ska du endast lämna bubblor efter dig, tag inte med dig souvernirer upp utan ta bara fotografier på alla vackra saker. Du ska vara en förebild för andra dykare och det betyder att du ska vara aktsam och uppmärksam på allt som sker omkring dig under och över vattenytan. Observeras förstörelse eller miljöstörningar på din dykplats bör du absolut rapportera dessa!